.com domena
.online domena
.xyz domena
.live domena
.net domena
.group domena
.me domena
.link domena

Najpopularnija domena koja odgovara vašim potrebama

.com

Izgradite povjerenje s najboljom i cijenjenom domenom.

71,55 kn

60,00 kn /god

Registrirajte
.online

Odlična je alternativa .com domeni. Široka, generička i univerzalna.

130,09 kn

6,50 kn /god

Registrirajte
.xyz

Kratke, jedinstvene i popularne domene za uspješan posao.

78,05 kn

6,50 kn /god

Registrirajte
.live

Pokažite svojim klijentima što radite s .live domenom

28,75 kn

25,00 kn /god

Registrirajte
.net

Pokažite svojim klijentima što radite s .net domenom

94,00 kn

89,00 kn /god

Registrirajte

.group

Pokažite svojim klijentima što radite s .group domenom

85,50 kn

25,00 kn /god

Registrirajte

Uštedite mnogo na novim domenama:
.xyz, .asia, .online, .space, .net, .tech, .solutions, .world, .biz i više

Kako odabrati ime domene

6 Savjeta Za Odabir Savršene Domene

Učinite je lako pamtljivom

Učinite je lako pamtljivom

Neka vaše ime domene bude nezaboravno. Neka bude kratko. Alat Za Provjeru Domena pomoći će vam da pronađete onu koja vam najbolje odgovara!

Upoznajte Vašu Publiku

Upoznajte Vašu Publiku

Učinite je prepoznatljivom za svoje korisnike. Ciljane ključne riječi unutar domene su bitne. Provjerite domenu s našim alatom.

Manje je više

Manje je više

Izbjegavajte crtice i brojeve, ne upotrebljavajte znakove Non-Unicode u vašim imenima domena. Vaše ime domene je ujedno i vaša investicija!

Pronađite popularne ključne riječi

Pronađite popularne ključne riječi

Koristite Alat Za Provjeru Domene i pronađite domenu s popularnim ključnim riječima. Zaštite svoj brend zakupom domene s drugim ekstenzijama.

Zaštitite svoju privatnost

Zaštitite svoju privatnost

Zaštitite svoje podatke s privatnošću domene ako ne želite da vaši podaci budu vidljivi unutar WHOIS baze podataka.

Tko prvi njegova djevojka

Tko prvi njegova djevojka

Pronašli ste domenu? Djelujte brzo! Generalno pravilo - najbolje domene se prodaju brzo.

Jednostavni transfer

Već imate domenu?

Možete jednostavno započeti korištenje domene transferom s drugog registra na Hostinger u samo nekoliko klika mišem!

Već imate domenu?

Zašto Hostinger?

Zašto registrirati domenu s Hostingerom?

Hostinger vam pruža najjeftiniju registraciju domena s trenutnom aktivacijom i posvećenom podrškom uživo.

Jeftine Domene i Obnove

Jeftine Domene i Obnove

Naša misija je da omogućimo nisku cijenu domena! Samo na Hostingeru dobit ćete najbolju domenu vrhunske kvalitete. Zahvaljujući našem specijalnom ugovoru s TLD vlasnikom, možemo omogućiti ekskluzivno nisku cijenu najpopularnijih domena. Domene od 99 centi su senzacija, jeftina obnova je najveća prednost, specijalni alat za pretragu domena je put do uspjeha!

Top Registar Domena

Top Registar Domena

Hosting vrhunske kvalitete i najbolje cijene domena - samo na Hostingeru. Vjeruju nam milijuni korisnika koji su prepoznali odgovornu kompaniju i TLD operatere. Hostinger je dio elitnog ICANN registra koji ima više od 40 poslovnih subjekata diljem svijeta. Odaberite samo provjerene davatelje usluga s najboljom garancijom kvalitete i našom posvećenom podrškom.

Zaštita Privatnosti Domene

Zaštita Privatnosti Domene

Privatnost vaše domene naš je glavni prioritet. Pri registraciji vašeg imena domene, ostali registri će navesti sve vaše osobne podatke o registraciji u WHOIS bazi podataka koja je u većini slučajeva javno dostupna. Hostinger, kao pouzdani pružatelj domena, akreditiran od ICANN-a, pruža ekskluzivnu uslugu zaštite privatnosti domene koja će sakriti sve vaše privatne podatke od očiju javnosti. Čuvajte svoju privatnost!

Besplatno ime domene

Besplatno ime domene

Koristite naš Alat Za Provjeru Domene kako bi provjerili sve najpopularnije domene različitih TLDova: .com .net .co.uk, .org... Jeste li znali da Hostinger također omogućava besplatnu domenu koja je uključena u Hostinger web hosting paket? Jednostavno naručite jednu od naših web hosting usluga s besplatnom domenom i uživajte u paketu po pristupačnoj cijeni. Super ponuda za početak!

Zaštitite svoju domenu

Privatnost je bitna

Zaštitite svoju domenu

Zaštitite svoje osobne podatke! Kada registrirate ime domene, vaši osobni podaci dostupni su u javnim bazama podataka poput WHOIS-a. Izbjegnite neželjenu poštu i pažnju javnosti pomoću naše usluge zaštite privatnosti domene. Zamijenit ćemo vaše osobne podatke općim podacima koji će vas zaštititi.

.XYZ uvijek dostupne!

Vaša željena domena je već zauzeta? To nije slučaj s .XYZ domenom! Koristite Alat Za Provjeru Domena kako bi pretražili unikatnu domenu koja nije dostupna s ostalim TLD-ovima.

Super cijena

Unikatna domena po odličnoj cijeni

Tražite jeftinu i lako pamtljivu domenu koja je još uvijek dostupna? Krenite sa .xyz!

.XYZ domene su jeftine, kratke i jako zanimljive. Odaberite ime bez limita, bez jezičnih ili nekih drugih barijera.

Super cijena

Kako početi s .xyz domenom?

Započnite s našim Alatom Za Provjeru Domene i odaberite svoju publiku putem ključne riječi koju želite i koja je dio imena vaše domene: pronađite onu koju želite bez troškova premium domene. Zapamtite - .XYZ je nova .COM domena!

Uzmite .xyz

Učestalo Postavljena Pitanja Vezana uz Provjeru Domene (FAQ):

Pronađite odgovore na učestala pitanja o provjeri domene i općenito o domenama.

Domena je kao vaša fizička adresa koja će pomoći ljudima da vas pronađu online. Zbog toga traku gdje je upisana domena zovemo adresna traka - to je mjesto gdje upisujete naziv domene kako bi pronašli web stranicu.

Domena je poput vaše adrese gdje je vaša web stranica smještena. Kada kreirate web stranicu, podešavate svoju domenu kako bi bila usmjerena na servere gdje je vaša web stranica smještena. Upisom domene u adresnu traku otvorit ćete svoju stranicu. Bez domene posjetitelji moraju upisati na primjer 87.249.281.92 adresu servera.

Uobičajeno je da svaka web stranica koju posjetite ima domenu. Google.com je ime domene. Facebook je ime web stranice i Facebook.com je također domena.

Domene dolaze u svim oblicima i veličinama, ali sve imaju nešto zajedničko - sve su napravljene od dva dijela, npr "Hostinger" i top razina domene npr .hr. Velik izbor top domena je dostupan za različite države npr co.uk ili .de zbog specifičnih sektora kao što je .gov za državne organizacije ili .edu za edukacijske institucije.

Povrh svega toga, preko 330 milijuna registriranih domena internet organizacija poznata i kao ICANN, upravlja arhitekturom imena domene. Nedavno su otkrili da trebaju par dodatnih domena. Zbog toga su objavili cijeli niz novih domena poput .bike .clothing do .guru i .ventures.

Rezultat navedenoga je da postoji veliki niz mogućnosti koje možete odabrati za svoje ime domene, ali u isto vrijeme može biti teško pronaći ispravnu za vašu tvrtku. Ovo je velika odluka ili čak potencijalno najveća koju morate donijeti. Iako ju uvijek možete promijeniti kasnije, ali to je nešto što ne preporučujemo.

Kada registrirate domenu na odobrenom registru (kao što je Hostinger), osiguravate svoja prava za navedenu domenu za određeni period zakupa.

Nakon što registrirate svoju domenu, idući korak koji trebate napraviti je usmjeriti domenu na server gdje se nalazi web stranica. Ovaj postupak može trajati do 72 sata i odnosi se na propagaciju. Propagacija je simpatična riječ koju koriste svi internet operateri diljem svijeta, a ona označava vrijeme koje je potrebno da zapisi postanu vidljivi.

Dobra vijest za posjedovanje domene je da ju možete dodijeliti drugim uslugama, kao što su email adrese. Također možete kreirati poddomene (npr. http://poddomena.vasadomena.com) i podesiti preusmjeravanja za vašu domenu. Također možete kupiti nekoliko domena i usmjeriti ih sve na istu web stranicu.

Nazivi domena su također interoperabilni, što znači da niste limitirani na jednog operatera gdje ste ju zakupili. Na isti način kako mijenjate hosting operatera tako možete napraviti i s domenom.

Postoji nekoliko razloga zašto je trebate imati, najočitiji je da je odlična za brendiranje. Ništa ne izgleda gore od brenda koji koristi domenu poput brend.wordpress.com. To je generalno pravilo, web stranice koje kupuju i zadržavaju ime domene su one koje imaju ugled i reputaciju.

Ali vaša domena je mnogo više od toga. Uobičajen razlog zašto ljudi pokreću web stranicu je da imaju potpunu kontrolu nad njom. Kada koristite stranice na društvenim mrežama ili blog operatera čak i ako radite na prodaji na Amazonu ili eBayu još uvijek ovisite o ostalim stranicama. Ako promijene uvjete korištenja usluge više nećete biti dostupni i imat ćete problem.

Kada registrirate domenu ne trebate ovisiti o ostalima. Ime domene je vaše vlasništvo i imate potpuno kontrolu da napravite što želite. Možete kontrolirati bilo koju povezanu email adresu, odrediti na koji server je usmjerena ili ju prodati ako ne znate što napraviti s njom.

U međuvremenu status vaše domene ima direktni utjecaj na poziciju vaše web stranice (SERP). Starije domene imaju prioritet nad novijima, i na bilo kojem pretraživaču postoji određeni model. To znači da možete vidjeti koliko je utjecajna web stranica u odnosu na linkove koji su usmjereni na stranicu - ne trebate posjedovati domenu, svaki link koji zaradite dodat će vam vrijednost u odnosu na ostale.

Ovo je trik pitanje na koje nitko nema odgovora. Dobra vijest je da možete registrirati nekoliko domena i uobičajeno je da to napravite za svaku domenu koja bi vam bila potrebna. Na ovaj način bez obzira na to što se dogodi, vi ju posjedujete.

Za početak trebali bi koristiti Alat Za Provjeru Domena kojim možete provjeriti dostupnost vaše domene uključujući domene koje posjeduju popularne ekstenzije. Za početak trebali bi početi s imenom vaše tvrtke ili ako krećete s blogom, upišite ime bloga. Ako je dostupna .com adresa onda je odluka prilično jednostavna za vas. Krenite i registrirajte je.

Nažalost to nije uvijek slučaj jer moguće je da je domena zauzeta. Zbog toga je moguće da .com domena nije dostupna za registraciju i morate biti kreativniji kako bi ju mogli registrirati. Zbog toga će alat za provjeru domena biti koristan jer ćete pronaći zabavne kombinacije sve dok ne pronađete neku dostupnu.

Osnovno pravilo jest da su najbolje domene lako pamtljive i jednostavno ih je pisati i mnoge popularne tvrtke su uzele dvije riječi i spojile ih (npr. YouTube, Snapchat, Instagram, itd.). Isprobajte različite pojmove sve dok ne pronađete dostupnu domenu.

Kad ste već ovdje, dobro bi bilo da provjerite dali je vaša domena dostupna kao korisničko ime na popularnim društvenim mrežama. Ako jest, registrirajte ju, čak i ako je i vaš račun ovdje samo za zadržavanje imena. Zadnje što želite je da kreirate uspješnu web stranicu i onda saznate da vaši fanovi i sljedbenici prelaze na drugu domenu jer ju vi niste uzeli.

Na kraju, zapamtite da uvijek možete kupiti nekoliko domena i usmjeriti ih na istu stranicu. To je korisno ako niste sigurni koju domenu želite kupiti .com ili .us domenu, ili ako se brinete hoće li ljudi upisati krivo ime domene. Budite kreativni!

Jednom kada se domena registrira, posjedujete navedenu domenu na određeno vrijeme koje ste specificirali, zbog toga ju možete prodati ili prebaciti vlasništvo na nekog drugog.

Dobra vijest ako želite kupiti novu domenu i koristiti je umjesto vaše, to nije nikakav problem. Sve što trebate napraviti je pratiti iste upute koje ste koristili za kupovinu domene i usmjeriti je na vaše servere.

Istina je da možete zamijeniti ime domene, no najbolje bi bilo da vam to ne postane navika. Što više koristite svoju domenu to je ona snažnija. Svaki put kad je promijenite gubite dio vrijednosti za što ste se puno naradili da dođete do toga.

Najkraće trajanje registracije domene je godinu dana, ali također možete produžiti svoju registraciju na tri godine ako je želite zakupiti na duže vrijeme.

Povrh svega toga podržavamo vas da obnovite svoju domenu. Dobit ćete obavijest putem emaila jednom kada je potrebna obnova domene. Također omogućavamo da podesite automatsku obnovu sve dok je dostupno sredstvo plaćanja. Vaša domena će se automatski obnoviti u regularnim intervalima.

Ovo zavisi o vašem upitu. Kada provjeravate domenu putem alata ne trebate dodavati www na početak domene koju pretražujete.

Kada dođemo do toga kako stilizirate svoj URL kada ga zakupite dolazimo do vašeg odabira, nebitno kojim putem krenete budite sigurni da je konzistentan. Ako vaša web stranica otvara http://www.vasadomena.com i http://vasadomena.com to se tretira kao dvije odvojene web stranice.

Povijesno gledano web stranice imale su www na početku domene, kako bi, kad je njihov URL stajao na paketima, posterima, plakatima i drugim marketinškim materijalima ljudi znali da gledaju u "World Wide Web" adresu. Danas kada je internet popularan da nije potrebno naglašavati www i mnogi ljudi miču prefiks kako bi se lakše zapamtila adresa.

Provjera domene uobičajeno radi najbolje kada imate listu potencijalnih imena s kojima možete početi. Nemojte brinuti za ekstenziju (npr. .com) previše, samo napravite listu imena i provjerite druge varijacije koje su dostupne.

Recimo da tražite za "vasprimjer" kao potencijalnu domenu. Jednom kada upišete to unutar alata za provjeru domene i kliknete "provjeri" dobivate odgovor koji govori da je "vasadomena.xyz" dostupna. U odnosu na to pokazuje vam da je vasadomena.com zauzeta i dostupna je kao broj drugih ekstenzija uključujući vasprimjer.org i vasprimjer.net

Ovdje postaje interesantno. Jednostavno kao i provjera uvjeta koju ste upisali, provjera domene će također biti moguća. S navedenim primjerom dobivate "yes.it" i "yoexsi.com" i obje mogu biti kvalitetne alternative. Često nađemo prijedlog nove domene koju ljudi ne koriste s predloženim domenama a završavaju s dobrim ekstenzijama.

Možete koristiti alat za provjeru domena koliko god puta želite, stoga nemojte se bojati i budite kreativni. I nemojte to zaboraviti ni onda kada pronađete vaše idealno ime domene.

Super vijesti, ne postoje specijalni zahtjevi za registraciju domene s nama. Ustvari, otvoreni smo za sve - uključujući za vas!

To govori da tražimo određene informacije kako bi završili registracijski proces i kako bi u slučaju problema imali vaše kontakte. Također trebate validno sredstvo naplate za svoju domenu.

Ne trebate biti postojeći kupac ako želite koristiti naš alat za provjeru domena i registrirati domenu. Možete usmjeriti domenu koju registrirate na naš hosting ili na bilo koji drugi. Također smatramo da je uobičajeno i najbolje da imate domenu i hosting na jednom mjestu. Iz tog razloga i nudimo i usluge hostinga i registracije domene.

Svakako! Kako smo napomenuli ranije, jednom kada registrirate domenu ona je vaša a ne od tvrtke gdje ste ju registrirali.

Vaša domena mora zadovoljavati neke kriterije. Ako želite saznati više o transferu domene onda kliknite ovdje kako bi posjetili stranicu za transfer domene Jednostavno je započeti i omogućiti sve informacije koji će vas voditi kroz ovaj proces.

TLD je oznaka domene, koristi se kao nastavak na domenu nakon zadnje točke. Uključuje naprimjer .com .gov i .org. Ne možete imati stranicu bez TLD-a i svaka domena je napravljena od naslova (npr. hostinger) i TLD-a (npr .com).

Super vijest o TLDu jest da je uobičajeno da govorimo o stranicama na koje su usmjerene, s izuzetkom za .com koja originalno znači "komercijalno" ali je sada korištena mnogo češće. Drugi primjer je .org (organizacija), .edu (edukacija) i .gov (vlada).

TLD može biti podijeljen u dvije kategorije: prve razine (ccTLD) i generičke domene prve razine (gTLD)

Radi se o poddomeni koja se koristi za oznaku države. Oni šalji signal korisniku i pretraživaču da je web stranica dizajnirana za posjetitelje unutar specifične regije. Naprimjer. Google ima Google.com generičku stranicu, ali UK posjetitelji mogu vidjeti Google.co.uk a Njemački posjetitelji Google.de

Generička prva razina domene (gTLD) je najuobičajeniji tip domene, u ovom dijelu jer ova kategorija uključuje .com domene - koje imaju više registracije nego sve ccTLD domene zajedno.

Povijesno gledano glavne domene gTLD su .com .org .net .edu .gov i .mil, ali brojevi za dostupne gTLD su poboljšani i sada imamo velik broj dostupnih gTLD domena uključujući .online .xyz i .name.

Svakako ne dugo! Ustvari nudimo instantnu registraciju i aktivaciju domene stoga možete biti sigurni da će vaša domena biti registrirana i dostupna odmah.

Napravili smo najbolji i najjednostavniji proces registracije što smo mogli. Potrebno je samo nekoliko minuta da registrirate domenu.

Hostinger nudi besplatnu domenu u premium i poslovnim hosting planovima. Možete započeti s web hostingom i besplatnom domenom za samo 22,45 kn/mjesečno. Nakon što ste pomoću alata za provjeru domene odabrali savršenu za vas, nemojte čekati - prijavite se danas i zgrabite ju!

Ako je domena zauzeta tada je najbolji način da provjerite podvarijante. Naprimjer, možda možete dodati ostala imena u domenu ili jednostavno zamijeniti redoslijed riječi. Također možete registrirati koristeći drugu ekstenziju kao što je ccTLD umjesto .com domene.

Druga opcija je da dodate crticu stoga umjesto mojeimedomene.com možete pokušati moje-ime-domene.com. Samo budite oprezni, posljednje što želite je da uzrokujete probleme s domenom koja je slična vašoj.

Pronalazak prave domene zahtjeva malo umjetnosti i malo istraživanja. Također, potrebno je vrijeme i mnogo pogrešaka i pokušaja. No, nema veze. Zapamtite, ispravno ime domene je dostupno, negdje. Sve što trebate je i dalje tražiti i naći ćete ga.

Privatnost domene ponekad se zove WHOIS zaštita jer sakriva određene informacije o vlasniku domene koji može biti otkriven putem WHOIS pregleda.

WHOIS je internacionalna organizacija koja sprema i prikazuje podatke o vlasnicima domena i registrima, uključujući informacije o tome kada ističu, tko ih je registrirao, gdje je registrirana domena i gdje je usmjerena.

To znači da bilo tko pretragom WHOIS baze podataka može doći do vaših podataka. Privatnost domene je opcionalna i omogućava vam da ostanete anonimni.

Privatnost domene nije za svakoga, ali ako želite da se vaši osobni podaci poput imena, adrese, telefona, email adrese i poslovnog imena zamjene generičkim, ne prepoznatljivim informacijama, to je možda dobra stvar za vas.

Pogledajmo prvo sličnosti: ovdje su gTLD (generičke domene prve razine) koje su dostupne za javnu registraciju. To znači da sve dok je slobodna specifična domena koju tražite možete je uzeti s bilo kojom od ovih ekstenzija.

Svaka od gTLDa ima drugačije značenje, i uobičajeno je najbolji odabir ona koja je relevantna za vašu web stranicu. .com domena je uobičajena za komercijalne usluge, kao što su online dućani ili poslovne stranice, no također se koriste navedenom domenom kako bi imali reputaciju i povjerenje. .net domene se originalno koriste za tvrtke (kao što su davatelji usluga) ali i su i višenamjenske.

.org je također korištena i u pravilu se koristila za gTLD donacije, zajednice i lokalne organizacije .info je za informativne web stranice kao što je wiki ili stranica za upute.

Sa svim navedenim gTLDovima postoji određeni broj manevarskog prostora. Ne postoji pravilo koje govori koje domene trebate koristiti i ne postoji test koji trebate proći ako želite registrirati jednu od njih. Razmislite o svemu kao uputama radije nego pravilima i osjetite se slobodno da ih prekršite ako smatrate da možete imati savršenu domenu

Vaša domena je poput vaše adrese i vaš web hosting je poput kuće u kojoj živite. Ako želite postaviti svoju web stranicu, trebate domenu gdje vas ljudi mogu pronaći a web host je gdje smještate svoje web stranice.

Domena i web hosting imaju simboličnu vezu kao program i hardver ili kao yin i yang. Dok je tehnički nemoguće imati jedno bez drugoga, oni zajedno rade. Upravo iz tog razloga, mnogi davatelji web hostinga nude i registraciju domene i mnogi registri nude i hosting.

Možete odvojiti jedno od drugoga, naravno i registrirati domenu s jednom tvrtkom a hosting kupiti od drugog operatera. Ali uobičajeno je da je takav način puno skuplji - stoga zašto zakomplicirati?