.com domena
.xyz domena
.online domena
.tech domena
.site domena
.space domena
.website domena
.store domena

Najpopularnija domena koja odgovara vašim potrebama

.com

Izgradite povjerenje s najboljom i cijenjenom domenom.

71,55kn

58,50kn /god

Registriraj
.xyz

Kratke, unikatne i popularne domene za uspješan posao.

78,05kn

6,45kn /god

Registriraj
.online

Odlična je alternativa .com. Široka, generička i univerzalna.

130,09kn

6,45kn /god

Registriraj
.tech

Preporučena ekstenzija za tehnološke projekte.

130,09kn

6,45kn /god

Registriraj
.site

Može se koristiti za bilo koju online ideju. Unikatna i profesionalna.

130,09kn

6,45kn /god

Registriraj
.space

Savršena domena za online dućane i poslovne ideje.

130,09kn

6,45kn /god

Registriraj

Uštedite mnogo na novim domenama:
.xyz, .asia, .online, .space, .net, .tech, .solutions, .world, .biz i više

Kako odabrati ime domene

6 savjeta za pronalazak idealnog naziva domene

Učinite je lako pamtljivom.

Učinite je lako pamtljivom.

Neka vaše ime domene bude nezaboravno. Ime domene ima kratko. Domena za provjeru domena pomoći će vam da pronađete onu koja vam najbolje odgovara!

Upoznajte svoju publiku

Upoznajte svoju publiku

Učinite je prepoznatljivu za svoje korisnike. Ciljane ključne riječi unutar domene su bitni. Napravite provjeru domene putem našeg alata.

Manje ali bolje

Manje ali bolje

Izbjegavajte crtice i brojeve, ne upotrebljavajte znakove Non-Unicode u vašim imenima domena. Razmislite o nazivu domene kao investiciji! Kasnije, dobro ime domene može biti vrijedno bogatstva.

Provjerite za popularne ključne riječi

Provjerite za popularne ključne riječi

Koristite alat za provjeru domene & pronađite domenu s popularnim ključnim riječima. Zaštite svoj brend na način da zakupite domene s više varijacija svoje domene na svim ostalim ekstenzijama.

Zaštitie svoju privatnost

Zaštitie svoju privatnost

Zaštitite svoje podatke s privatnošću domene ako ne želite da vaši podaci budu vidljivi unutar WHOIS baze podataka.

Budite brzi kako biste bili prvi

Budite brzi kako biste bili prvi

Pronašli ste domenu? Djelujte brzo! Generalno pravilo - najbolje domene se prodaju brzo.

Jednostavni transfer

Posjedujete domenu?

Možete jednostavno započeti korištenje domene transferom s drugog registra na Hostinger za samo nekoliko klikova mišem!

Posjedujete domenu?

Zašto Hostinger?

Zašto registrirati domenu s Hostingerom?

Hostinger vam pruža najjeftiniju registraciju domena s trenutnom aktivacijom i posvećenom podrškom u živo.

Jeftine domene i obnova

Jeftine domene i obnova

Naša misija je da omogućimo nisku cijenu domena! Samo na Hostingeru dobit ćete najbolju domenu s premium kvalitetom. Zahvaljujući našem specijalnom ugovoru s TLD vlasnikom, možemo omogućiti eksluzivno nisku cijenu na najpopularnije domene. 99 centi domena su privilegija, jeftina obnova je najveća prednost, specijalni alat za pretragu domena je put za uspjeh!

Domenski top registar kojem se vjeruje

Domenski top registar kojem se vjeruje

Kvaliteta premium hostinga i najboljih cijena domena - samo na Hostingeru. Vjeruju nam milijuni korisnika prepoznali su odgovornu kompaniju i TLD operatere. Hostinger je dio elitnog ICANN registra koji ima više od 40 poslovnih subjekata diljem svijeta. Odaberite samo provjerene davatelje usluga s najboljom garancijom kvalitete & dediciranu podršku unutar kompanije.

Zaštite privatnosti domene

Zaštite privatnosti domene

Privatnost vaše domene naš je glavni prioritet. Pri registraciji vašeg imena domene, ostali registar će navesti sve vaše osobne podatke o registraciji u WHOIS bazi podataka koja je u većini slučajeva javno dostupna. Hostinger kao pouzdani pružatelj domena i ICANN-a pruža ekskluzivnu uslugu zaštite privatnosti domene koja će sakriti sve vaše privatne podatke od očiju javnosti. Čuvajte svoju privatnost!

Besplatno ime domene

Besplatno ime domene

Koristite naš alat za pretragu domena kako bi provjerili sve najpopularnije domene različitih TLDova: .com .net .co.uk, .org... Jeste znali da Hostinger također omogućava besplatnu domenu koja je uključena u Hostinger web hosting paket? Jednostavno naručite jednu od naših web hosting usluga s besplatnom domenom i uživajte u paketu po pristupačnoj cijeni. Super ponuda za početak!

Uzmite zaštitu privatnosti

Privatnost je bitna

Uzmite zaštitu privatnosti

Zaštitite svoje osobne podatke! Kada registrirate ime domene, vaši osobni podaci dostupni su u javnim bazama podataka poput WHOIS. Izbjegavajte neželjenu poštu i pažnju javnosti pomoću naše usluge zaštite privatnosti domene. Zamijenit ćemo vaše osobne podatke općim podacima koji će vas zaštititi.

.XYZ ostvaruje vaše željene domene uvijek dostupne!

Vaša željena domena je zauzeta? To nije slučaj s .XYZ domenom! Koristite alat za pretragu domena kako bi pretražili unikatnu domenu koja nije dostupna s ostalim TLD-ovima.

Super cijena

Unikatna domena za super cijenu

Tražite jeftinu pamtljivu domenu koja je još uvijek dostupna? Krenite sa .xyz!

.XYZ domene su jeftine, kratke i super zanimljive. Odaberite ime bez limita, bez jesika ili drugih barijera.

Super cijena

Kako početi s .xyz domenom?

Započnite s provjerom domene & odaberite svoju publiku putem ključne riječi koju želite i dio je imena domene: pronađite onu koju želite bez troškova za premium domene. Zapamtite - .XYZ je nova .COM domena!

Uzmite .xyz

Provjerite učestala pitanja za provjeru domene (FAQ):

Pronađite odgovore na učestala pitanja vezano za provjeru domene.

Domena je kao vaša fizička adresa koja će pomoći ljudima da vas pronađu online. Zbog toga traku gdje je upisana domena zovemo adresna traka - to je mjesto gdje upisujete ime domene kako bi pronašli web stranicu.

Domena je poput vaše adrese gdje je vaša web stranica smještena. Kada kreirate webstranicu podešavate svoju domenu kako bi bila usmjerena na servere gdje je vaša web stranica smještena. Upisom domene u adresnu traku otvorit ćete svoju stranicu. Bez domene posjetitelji moraju upisati npr. 87.249.281.92 adresu servera.

Uobičajeno je da svaka web stranica koju posjetite ima domenu. Google.com je ime domene. Facebook je ime webstranice i Facebook.com je također domena.

Domene dolaze u svim oblicima i veličinama, ali sve imaju nešto zajedničko - sve su napravljene od dva dijela npr "Hostinger" i top razina domene npr .hr. Velik izbor top domena je dostupan za različite države npr co.uk ili .de zbog specifičnih sektora kao što je .gov za državne organizacije ili .edu za edukacijske institucije.

Povrh svega toga, preko 330 milijuna registriranih domena internet organizacija poznata i kao ICANN, upravlja arhitekturom imena domene. Nedavno su otkrili da trebaju par dodatnih domena. Zbog toga su objavili cijeli niz novih domena poput .bike .clothing do .guru i .ventures.

Razultat navedenoga je da je veliki niz mogučnosti koji možete odabrati za svoje ime domene, ali u isto vrijeme može biti teško pronaći ispravnu za vašu tvrtku. Velika je odluka i potencijalno najveća koju možete donijeti. I dok je uvijek možete promijeniti kasnije to ne preporučamo i pokušajte izbjeći.

Kada registrirate domenu na odobrenom registru (kao što je Hostinger), osiguravate svoja prava za navedenu domenu za određeni period zakupa.

Kada registrirate svoju domenu idući korak koji trebate napraviti je usmjeriti domenu na server gdje se nalazi web stranica. Ovaj postupak može trajati do 72 sata i odnosi se na propagaciju. Propagacija je simpatična riječ koji koriste svi internet operateri diljem svijeta a ona označava vrijeme koje je potrebno da zapisi postanu vidljivi.

Dobra vijest za posjedovanje domene je da je možete dodijeliti drugim uslugama, kao što su email adrese. Također možete kreirati poddomene (npr. http://poddomena.vasadomena.com) i podesiti preusmjeravanja za vašu domenu. Također možete kupiti nekoliko domena i usmjeriti ih sve na istu web stranicu.

Nazivi domena su također interoperabilni, što znači da niste limitirani na jednog operatera gdje ste je zakupili. Na isti način kako mijenjate hosting operatera ist to možete napraviti i s domenom.

Postoji nekoliko razloga zašto je trebate imati, najočitiji je da je odlična za brendiranje. Ništa ne izgleda neprofesionalnije od brenda koji koristi domenu poput brend.wordpress.com. To je kao općenito pravilo, web stranice koje posjećujete i održavate a ima naziv domene obično su one koje imaju ugled i reputaciju.

Ali vaša domena je mnogo više od toga. Uobičajen razlog zašto ljudi pokreću web stranicu je da imaju potpunu kontrolu. Kada koristite stranice na socijalnim mrežama ili blog operatera čak i ako radite na prodaji na Amazonu ili eBay još uvijek ovisite o ostalim stranicama. Ako promijene uvjete korištenja usluge više nećete biti dostupni i imat ćete problem.

Kada registrirate domenu ne trebate trebate ovisiti o ostalima. Ime domene je vaše vlasništvo i imate punu kontrolu da napravite što želite. Možete kontrolirati bilo koju povezanu email adresu odrediti na koji server je usmjerena ili je prodati ako ne znate što napraviti s njom.

U međuvremenu status vaše domene ima direktni utjecaj na poziciju vaše web stranice (SERP). Starije domene imaju prioritet nad novijima, i na bilo kojem pretraživaću postoji određeni model. To znači da možete koliko je utjecajna web stranica u odnosu na linkove koji su usmjereni na stranicu - ne trebate posjedovati domenu, svaki link koji zaradite dodat će vam vrijednost u odnosu na ostale.

Ovo je trik pitanje na koje nitko nema odgovora. Dobra vijest je da možete registrirati nekoliko domena i uobičajeno je da to napravite za svaku domenu koja bi vam bila potrebna. Na ovaj način bez obzira što se dogodi vi je posjedujete.

Kako bi započeli trebali bi koristiti alat za provjeru domena kojim možete provjeriti dostupnost vaše domene uključujući domene koje posjeduju popularne ekstenzije. Za početak trebali bi početi s imenom vaše tvrtke ili ako krećete s blogom upišite ime bloga. Ako je dostupna .com adresa onda je odluka prilično jednostavna za vas. Krenite registrirajte je.

Nažalost to nije uvijek slučaj jer moguće je da je domena zauzeta. Zbog toga je moguće da .com domena nije dostupna za registraciju i morate biti kreativniji kako bi je mogli registrirati. Zbog toga će alat za provjeru domena biti koristan jer ćete pronaći zabavne kombinacije sve dok ne pronađete neku dostupnu.

Kao osnovno pravilo najbolje domene su jednostavno pamtljive i jednostavno ih je pisati i mnoge od popularnih tvrtki su uzele dvije riječi i spojile ih (npr. YouTube, Snapchat, Instagram, itd.). Isprobajte različite pojmove sve dok ne pronađete dostupnu domenu.

Sve dok ste tu dobra je aidera da provjerite dali je vara domena dostupna kao korisničko ime na popularnim socijalnim mrežama. Ukoliko je registrirajte je, čak ako je i vaš račun ovdje samo za zadržavanje imena. Zadnje što želite je da kreirate uspješnu web sranicu i onda saznate da vašu fanovi i sljedbenici prelaze na drugu domenu jer je vi niste uzeli.

Nakraju, zapamtite da uvijek možete kupiti nekoliko domena i uzmjeriti ih na istu stranicu. To je korisno ako niste sigurni koju domenu želite kupiti .com ili .us domenu, ili ako se brinete hoće li ljudi krivo upisati ime domene. Budite kreativni!

Jednom kada se domena registrira posjedujete navedenu domenu na određeno vrijeme koje ste specificirali, zbog toga možete je potencijalno prodati ili prebaciti vlasništvo na nekog drugog.

Dobra vijest ako želite kupiti novu domenu i koristiti je umjesto vaše to nije problem. Sve što trebate napraviti je pratiti iste upute koje ste koristili za kupovinu domene i usmjeriti je na vaše nameservere.

Nažalost to nije uvijek slučaj jer moguće je da je domena zauzeta. Zbog toga je moguće da .com domena nije dostupna za registraciju i morate biti kreativniji kako bi je mogli registrirati. Zbog toga će alat za provjeru domena biti koristan jer ćete pronaći zabavne kombinacije sve dok ne pronađete neku dostupnu.

Zadnje, istina je da možete zamijeniti ime domene, najbolje je da vam to ne postane navika. Nakon svega što više koristite svoju domenu to je ona snažnija. Svaki puta kada je promijenite gubite dio vrijednosti za koju ste vrijedno radili i zaradili za vašu domenu.

Minimalna dužina trajanja registracije domene je godina dana, ali također možete produžiti svoju registraciju na tri godine ako je želite zakupiti na duže vrijeme.

Povrh svega toga podržavamo vas da obnovite svoju domenu. Dobit ćete obavijest putem emaila jednom kada je potrebna obnova domene. Također omogućavamo da podesite automatsku obnovu sve dok je dostupno sredstvo plačanja. Vaša domena će se automatski obnoviti u regularnim intervalima.

Ovo zavisi o vašem upitu. Kada provjeravate domenu putem alata ne trebate dodavati www na početak domene koju pretražujete.

Kada dođemo do toga kako stilizirate svoj URL kada ga zakupite dolazimo do vašeg odabira, nebitno kojim putem krenete budite sigurni da je konzistentan. Ako vaša web stranica otvara http://www.vasadomena.com i http://vasadomena.com to se tretira kao dvije odvojene web stranice.

Povijesno gledano web stranice uključuju www na početku domene to je bilo uključeno u URL kako bi na posterima, plakatima i drugim marketinškim materijalima ljudi znali da gledaju u "World Wide Web" adresu. Danas kada je internet popularan da nije potrebno naglašavati www i mnogi ljudi je miču prefiks kako bi domenu lakše zapamtili adresu.

Provjera domene uobičajeno radi najbolje kada imate listu potencijalnih imena s kojima možete početi. Nemojte brinuti za ekstenziju (npr. .com) previše, samo napravite listu imena i provjerite druge varijacije koje su dostupne.

Recimo da tražite za "vasprimjer" kao potencijalnu domenu. Jednom kada upišete to unutar alata za provjeru domene i kliknete "provjeri" dobivate odgovor koji govori da je "vasadomena.xyz" dostupna. U odnosu na to pokazuje vam da je vasadomena.com zauzeta i dostupna je kao broj drugih ekstenzija uključujući vasprimjer.org i vasprimjer.net

Ovdje postaje interesantno. Jednostavno kao i provjera uvjeta koju ste upisali, provjera domene će također biti mogučnosti. S navedenim primjerom dobivate "yes.it" i "yoexsi.com" obje koje mogu biti kvalitetne alternative. Često nađemo sugestiju nove domene koju ljudi ne koriste s predloženim domenama a završavaju s dobrim ekstenzijama.

Možete koristiti alat za provjeru domena koliko god puta želite, stoga nemojte se bojati i budite kreativni. Nemojte zaboraviti da jednom kada pronađete idealnu domenu.

Super vijesti, ne postoje specijalni zahtjevi za registraciju domene s nama. Ustvari otvoreni smo za sve - uključujući vas!

To govori da tražimo određene informacije kako bi završili registracijski proces i kako bi u slučaju problema imali vaše kontakte. Također trebate validno sredstvo naplate za svoju domenu.

Ne trebate biti postoječi kupac ako želite koristiti naš alat za provjeru domena i registrirati domenu. Možete usmjeriti domenu koju registrirate na naš hosting ili na bilo koji drugi. Također smatramo da je uobičajeno i najbolje da imate domenu i hosting na jednom mjestu. To je zato jer nudimo hosting i uslugu registracije domene.

Svakako! Kako smo napomenuli ranije, jednom kada registrirate domenu ona je vaša a ne od tvrtke gdje ste je registrirali.

Vaša domena mora zadovoljavati neke kriterije. Ako želite saznati više o transferu domene onda kliknite ovdje kako bi posjetili stranicu za transfer domene Jednostavno je započeti i omogučiti sve informacije koji će vas voditi kroz ovaj proces.

TLD znači domena prve razine, koristi se kao nastavak na domenu nakon zadnje točke. Naprimjer uključuje .com .gov i .org. Ne možete imati stranicu bez TLD i svaka domena je napravljena od naslova (npr. hostinger) i TLD (npr .com).

Super vijest o TLDu je da je uobičajeno da govorimo o stranicama na koje su usmjerene, s izuzetkom za .com koja originalno znači "komercijalno" ali je sada korištena mnogo više. Drugi primjer je .org (organizacija), .edu (edukacija) i .gov (vlada).

TLD može biti podijeljen u dvije kategorije: prve razine (ccTLD) i generičke domene prve razine (gTLD)

Razina prve razine države (ccTLD) je poddomena TLDa koji se koristi za oznaku države. Oni šalji signal korisniku i pretraživaću da je web stranica dizajnirana za posjetitelje unutar specifične regije. Naprimjer. Google ima Google.com generičku stranicu, ali UK posjetitelji mogu vidjeti Google.co.uk a Njemački posjetitelji Google.de

Generička prva razina domene (gTLD) je najuobičajeni tip domene, u ovom dijelu jer ova kategorija uključuje .com domene - koje imaju više registracije nego sve ccTLD domene zajedno.

Povijesno gledano glavne domene gTLD su .com .org .net .edu .gov i .mil, ali brojevi za dostupne gTLD su poboljšani i sada imamo velik broj dostupnih gTLD domena uključujući .online .xyz i .name.

Svakako ne dugo! Ustvari nudimo instantnu registraciju i aktivaciju domene stoga možete biti sigurni da će vaša domena biti registrirana i dostupna odmah.

Napravili smo najbolji i najjednostavniji proces registracije što smo mogli. Potrebno je samo nekoliko minuta da registrirate domenu.

Hostinger nudi besplatno ime domene s premium i poslovnih hosting planom. Možete imati svoju web stranicu i besplatni domenu za samo $3.45/mjesečno. Jednom kada koristite provjeru domena za narudžbu domene nemojte oklijevati - registrirajte se danas i pronađite svoju domenu!

Ako je domena zauzeta tada je najbolji način da provjerite podvarijante. Naprimjer, možda možete dodati ostala imena u domenu ili jednostavno zamijenite redosljed riječi. Također možete registrirati koristeću drugu ekstenziju kao što je ccTLD umjesto .com domene.

Druga opcija je da dodate crticu stoga umjesto mojeimedomene.com možete pokušati moje-ime-domene.com. Samo budite oprezni zadnja opcija koju želite je da uzrokujete probleme s domenom koja je slična vašoj.

Pronalazak prave domene zahtjeva mal umjetnosti i malo istraživanja. Također potrebno je vrijeme i mnogo pogrešaka i pokušaja. Ali je također dobro. Zapamtite, ispravno ime domene je dostupno, negdje. Sve što trebate je i dalje tražiti i naći ćete je.

Privatnost domene ponekad se zone WHOIS zaštita jer sakriva određene informacije o vlasniku domene koji može biti otkriven putem WHOIS pregleda

WHOIS je internacionalna organizacija koja sprema i prikazuje podatke o vlasnicima domena i registrima, uključujući kada se registriraju kada isteknu, tko je registrirao i gdje je registrirana domena i gdje je usmjerena

To znači da bilo tko pretragom WHOIS baze podataka može doći do podataka. Privatnost domene je opcionalno i omogučava vam da ostanete anonimni.

Privatnost domene nije za svakoga, svakako ali ako preporučate da se vaši osobni podaci poput imena, adrese, telefona, email adrese i poslovnog imena zamjene generičkim, ne prepoznatljivim informacijama to je možda vaš put.

Pogledajmo prvo sličnosti: ovdje su gTLD (generičke domene prve razine) koje su dostupne za javnu registraciju. To znači da sve dok je slobodna specifična domena koju tražite možete je uzeti s bilo kojom od ovih ekstenzija.

Svaka od gTLDa ima drugačije značenje, i uobičajeno je najbolji odabir ona koja je relevantna za vašu webstranicu. c.om domena je uobičajena za komercijalne usluge, kao što su online dučani, poslovne stranice također se koriste navedenom domenom kako bi imali reputaciju i povjerenje. .net domene se originalno koriste za tvrtke (kao što su davatelji usluga) ali sada su također koriste.

.org je također korištena i u pravilu se koristila za gTLD donacije, zajednice i lokalne organizacije .info je za informativne web stranice kao što je wiki ili stranica za upute.

Sa svim navedenim gTLDovima postoji određeni broj manevarskog prostora. Ne postoji pravilo koje govori koje domene trebate koristiti i ne postoji test koji trebate proći ako želite registrirati jednu od njih. Razmislite o svemu kao uputama radije nego pravilima i osjetite se slobodno da ih prekršite ako smatrate da možete imati savršenu domenu

Vaša domena je poput vaše adrese i var web hosting je poput kuće u kojoj živite. Ako želite postaviti svoju web stranicu trebate domenu gdje vas ljudi mogu pronaći a web host je gdje smještate svoje web stranice.

Domena i web hosting imaju simboličnu vezu kao program i hardver ili kao yin i yang. Dok je tehnički nemoguće imati jedno bez drugoga, oni zajedno rade i zbog toga mnogo web hostinga nude registraciju domene i zbog toga mnogo registara nude hosting

Možete odvojiti jedno od drugoga, naravno i registrirati domenu s jednom tvrtkom a hosting kupiti od drugog operatera. Ali uobičajeno je da je takav način puno skuplji - stoga zašto zakoplicirati?

  • Jednostavni Alat za izradu stranica
  • 99.9% Uptime garancija
  • 24/7 Podrška
  • Snažni Control Panel
  • 30-dnevno Jamstvo povrata novca
Posebna ponuda ograničenog vremena!
Počevši od
5
25
kn
/mj
Uštedi 90%
Počnite