Stojimo uz Ukrajinu

Ukrajinska zastava

Napad ruske vlade na Ukrajinu dovodi milijune nevinih života u opasnost. Stojimo uz Ukrajinu da podržimo njihovu slobodu i obranimo demokraciju. Ako želite podržati Ukrajinu i njezin narod u vrijeme kada im je to potrebno, razmislite o doniranju.

Kupite povoljni SSL certifikat

Naš povoljni SSL certifikat i zaštitit će vašu web stranicu i posjetitelje. Izgradite povjerenje u vaš brend i poboljšajte rang na pretraživačima.

30 dana jamstva na povrat novca

SSL CertifikatSSL CertifikatSSL Certifikat

Kupite SSL Certifikat

Web stranica bez SSL-a

Web stranica bez SSL-a
 • Enkripcija podataka
 • SEO Rast
 • Povjerenje klijenata
 • Lokot u adresnoj traci
 • Vaša veza nije sigurna upozorenje

Doživotni SSL

77,65kn
 • Dostupan doživotno
 • Tip: Standard LE SSL
 • Enkripcija: 256 bitna
 • Sigurni podatci klijenata
 • Unaprjeđenje SEO-a
 • Lokot u adresnoj traci
 • 30-dnevno jamstvo povrata novca
 • Usklađen s PCI DSS-om

Comodo PositiveSSL

48,75kn/godišnje
 • Dostupan godinu dana
 • Tip: Comodo PositiveSSL
 • Enkripcija: 256 bitna
 • Sigurni podatci klijenata
 • Unaprjeđenje SEO-a
 • Lokot u adresnoj traci
 • 30-dnevno jamstvo povrata novca
 • Usklađen s PCI DSS-om
 • Jamstvo pouzdajuće strane: $50,000

Doživotni SSL ili Comodo PositiveSSL Certifikat?

Plan Aktivacije Doživotnog SSL Certifikata plaća se jedonkratno i i traje neograničeno. To je standardni sigurnosni certifikat koji se obnavlja automatski i besplatno.

Plan Comodo PositiveSSL Certifikata ima godišnju naknadu i pruža dodatne alate za sigurnost vaše web stranice. Comodo PositiveSSL također ima i Jamstvo pouzdajuće strane koje garantira kompenzaciju ukoliko zaštita Secure Sockets Layer zakaže.

Oba sigurnosna proizvoda pružaju snažnu enkripciju za veze između vaše web stranice i posjetitelja. Međutim, dolaze uz ponešto različite značajke. Na primjer, plan Comodo PositiveSSL Certifikata uključuje tim za tehničku podršku, alate za upravljanje SSL certifikatom i oznaku Comodo Secure site, dok plan Doživotnog SSL Certifikata ne sadrži isto.

Doživotni SSL ili Comodo PositiveSSL Certifikat?

Čemu služi SSL Certifikat?

Ulijeva povjerenje

Osim dodatnog HTTPS-a na adresnoj traci web stranice, naši SSL certifikati također postavljaju lokot u vaš URL, što posjetiteljima pokazuje da vaša web stranica koristi SSL uslugu. Za online poslove to automatski znači veće povjerenje jer će vaši klijenti znati da će im podatci biti sigurni na vašoj stranici.

Ulijeva povjerenje

Doprinosi višem rangu

Web sigurnost je jedan od primarnih Googleovih faktora za rangiranje. SSL certifikat pruža funkcionalni HTTPS prefiks na početku URL-a sigurne stranice, što pretraživaču daje do znanja da web stranica koristi enkripciju podataka za zaštitu osjetljivih informacija. To potiče Google da prikaže SSL-certificirane web stranice na višoj poziciji pretraženih rezultata, čime se povećava vaš organski promet.

Doprinosi višem rangu

Usklađuje vas s PCI DSS standardima

Online poslovi koji nude opcije digitalnog plaćanja i posluju sa ispravama posjetitelja moraju se uskladiti s PCI sigurnosnim standardima, koji uključuju i SSL certifikat. Ukoliko ne ponudite pouzdanu zaštitu, vaša poslovna web stranica će ugroziti vaše posjetitelje i neće biti sukladna potrebnim regulativama.

Usklađuje vas s PCI DSS standardima

Štiti vaše klijente

Naši SSL certifikati koriste enkripciju do 256-bitova, što je industrijski standard za zaštitu podataka. Ova razina enkripcije osigurava da sve privatne informacije razmijenjene između vas i vaših posjetitelja ostanu zaštićene od neželjenih pogleda i neželjenih strana.

Štiti vaše klijente

Kako funkcioniraju SSL Certifikati

SSL certifikat nudi siguran internetski kanal između vaših posjetitelja i web stranice. Ne može ga dekodirati nitko tko nije ovlašten, što čini sve podatke o prijavi, osobne informacije i podatke kreditnih kartica sigurnima od napada hakera i kradljivaca.

01

Uspostavljanje veze

Kada posjetitelj pokuša pristupiti vašoj web stranici, njihov preglednik traži identitet web stranice. Vaša će se web stranica promijeniti iz HTTP-a u HTTPS kada postavite SSL certifikat, što pregledniku pokazuje da će veza biti sigurna. Ako posjetiteljev preglednik prepozna i odobri autoritet SSL certifikata, odobrit će vašu web stranicu kao sigurnu i zatražiti kreiranje sigurne i kodirane veze.

02

Enkripcija podataka

Jednom kad je sigurna veza uspostavljena, svi podatci koji se prenose između posjetiteljevog preglednika i vaše web stranice će biti kodirani korištenjem 256-bitne enkripcije. Samo odobrene strane (preglednik posjetitelja i vaša web stranica) će imati SSL enkripcijski ključ koji omogućava sigurno i zaštićeno dekodiranje.

03

Vizualni indikatori

Web stranica sa SSL certifikatom ima višestruke vizualne indikatore koje posjetitelji odmah prepoznaju. URL web stranice će sadržavati ikonu lokota i HTTPS prefiks. Ovisno o SSL certifikatu, možete prikazati i značku stranice kako biste povećali povjerenje.

SSL Certifikati – FAQ

Odgovori na često postavljana pitanja o našim SSL certifikatima i planovima.

SSL (Secure Sockets Layer) ili TLS (Transport Layer Security) je sigurnosni protokol koji web stranici izdaje autoritet za certifikat. Svrha mu je kodiranje veze između stranice i web poslužitelja/preglednika kako bi neautoriziranim stranama bilo onemogućeno da je vide i pristupe joj.

Osim enkripcije i benefita web sigurnosti koji dolaze s SSL certifikatima,utječu i na povjerenje u brend i SEO rang.

Pretraživači i korisnici preferiraju javne web stranice sa SSL certifikatima jer označavaju posvećenost organizacije mjerama sigurnosti web stranica. Oni su obvezni sigurnosni protokol kojeg očekuju i korisnici i pretraživači.

Najbolji način da provjerite je li vaša web stranica zaštićena SSL certifikatom je da pogledate sadrži li adresna traka preglednika ikonu lokota ispred imena vaše domene. Ako da, sigurni ste da SSL certifikat štiti vašu stranicu.

Ovisno o razini validacije, postoje tri tipa SSL/TLS certifikata:

Validacija Domene (DV SSL certifikat) – najčešći SSL certifikat za manje web stranice. Pri Validaciji Domene, autoritet za certifikat će vas tražiti da potvrdite samo vaše vlasništvo nad domenom putem emaila, telefona ili DNS zapisa.

Validacija Organizacije (OV SSL certifikat) – SSL certifikati sa srednjom razinom validacije. Autoritet za certifikat obično traži dokumentaciju za potvrdu stranice administratora, imena organizacije, kontaktnih informacija i adrese.

Proširena Validacija (EV SSL certifikat) – ovi SSL certifikati nude najveću razinu validacije. Kod EV SSL certifikata, autoritet za certifikate će provesti detaljne provjere o pojedinačnim vlasnicima kako bi potvrdio njihovu web stranicu i organizaciju.

Osim razine validacije, postoje i tipovi SSL/TLS certifikata koji se temelje na broju web stranica koje mogu zaštititi:

SSL certifikat jedne domene – štiti jednu domenu i njezine poddirektorije.

Višeznačni SSL certifikati – višeznačni certifikat koji pokriva jednu domenu i njezine višestruke poddomene.

SSL Certifikati više domena – osiguravaju više nepovezanih domena, kako su navedene u Zahtjevu za potpis certifikata (CSR-u).

Da biste izabrali pravi SSL certifikat, morate vidjeti koja je svrha vaše web stranice i koliko će se osjetljivih podataka obrađivati na njoj.

Ustvari, svi tipovi SSL/TLS zaštita nude istu razinu enkripcije. Ipak, neki subjekti će imati više koristi od viših razina validacije jer tako mogu ponuditi bolji dokaz legitimnosti svojim posjetiteljima.

Za blogove i osobne web stranice je dovoljan jedan SSL certifikat s Validacijom Domene (DV). S druge strane, SSL certifikati s Validacijom Organizacije (OV) su bolji za pothvate srednje veličine.

Web stranice koje obrađuju velike količine osjetljivih podataka, poput banaka ili vladinih stranica, trebaju SSL certifikate s Proširenom Validacijom. Oni će osigurati da se posjetitelji osjećaju potpuno sigurno kada daju svoje osjetljive informacije, jer organizacije s EV SSL certifikatima prolaze kroz mnogo opširniji proces validacije.

Ako kupite Premium ili Poslovni dijeljeni hosting, Cloud hosting, ili WordPress hosting od Hostingera, dobivate besplatni SSL/TLS certifikat kao jednu od značajki. To je odlična prilika za vlasnike web stranica koji se žele registrirati kod novog pružatelja web hostinga i istovremeno riješiti SSL/TLS certifikat.

Bilo da odaberete plan Doživotnog SSL Certifikata ili Comodo PositiveSSL Certifikata, oba će biti aktivni par minuta nakod dovršetka kupnje.

Ako imate pitanja o kupnji SSL certifikata, slobodno kontaktirajte naš Tim za uspjeh klijenata, bilo kada.

Svi naši SSL Certifikati dolaze sa značajkom automatske obnove, pa novi plan ne morate kupovati ručno.

Ako kupujete plan Doživotnog SSL Certifikata, Hostinger će ga obnoviti automatski i potpuno besplatno. Postavka automatske obnove je dostupna i za plan Comodo PositiveSSL-a, a godišnja cijena SSL certifikata će vam biti automatsku naplaćena.

Sigurnost web stranica je važan faktor za rangiranje na Googleu. Odnosno, to znači da vaša web stranica ima puno veću šansu da se pojavi na vrhu rezultata pretraživanja ako je osigurana SSL/TLS certifikatom.

Ako odaberete drugog pružatelja SSL-a, možete ga instalirati putem kontrolne ploče našeg web hostinga. Jednostavno pratite lagane korake u ovom vodiču za instalaciju personaliziranog SSL certifikata i postavite ga za čas.