Provjerite raspoloživost domene
Provjerite je li ime domene slobodno

Hostingerov WHOIS alat za pretragu provjerava je li vaše odabrano ime domene dostupno. Ukoliko je, možete ga odmah kupiti putem našeg pretraživača domena.

Pronađite vlasnika imena domene
Pronađite vlasnika imena domene

Ako je ime domene koje želite zauzeto, pronađite putem našeg WHOIS alata za pretragu sve javno dostupne informacije o trenutnom registraru domena i vlasniku, poput imena i osobnih kontakt detalja.

Saznajte datum isteka domene
Saznajte datum isteka domene

Saznajte kada ime domene ističe. Nemojte propustiti priliku da ugrabite odličnu domenu čim postane dostupna ako trenutni vlasnik odluči da je neće obnoviti.

Što je WHOIS alat za provjeru domena?

Hostingerov alat za pretragu izvlači najažurnije podatke registirane u službenoj WHOIS bazi podataka o domenama. Izvrsno je kada možete pronaći podatke o registrantu domene.

Ovako to funkcionira

Kada god netko registrira ime domene, mora poslati svoje informacije ICANN-u. Neke od tih informacija su dostupne na javnoj WHOIS bazi podataka i može im se pristupiti putem naših usluga pretraživanja.

Uz nas ste potpuno zaštićeni

Sve domene kupljene od Hostingera dolaze s WHOIS zaštitom privatnosti koja skriva vaše osobne podatke iz javnih baza podataka o domenama. Nećete se morati brinuti o primanju neželjene pošte vezane uz domenu, kao ni o tome da će vas kontaktirati konkurenti koji istražuju tržište. U potpunosti smo predani cilju da vas zaštitimo na mreži.

WHOIS pretraga i privatnost - FAQ

Pronađite odgovore na često postavljana pitanja o WHOIS pretraživačkoj bazi podataka.

WHOIS baza podataka sadrži popise svih registriranih imena domena na internetu. Bazu održava ICANN i redovito se ažurira.

Baza podataka može se koristiti za dobivanje informacija i zapisa o imenima domena, poput datuma registracije i isteka, trenutnog registra domene i nameservera, kao i osobnih kontakt podataka vlasnika.

Da biste registrirali domenu, morate dostaviti osobne informacije, uključujući svoje ime, adresu, broj telefona i e-mail za verifikaciju.

Te informacije se pohranjuju na javnoj WHOIS bazi podataka kao popis kojem svatko može pristupiti pomoću WHOIS upita. To ne uključuje domene registrirane u EU i zaštićene GDPR-om ili one čiji su podatci skriveni korištenjem Usluge zaštite privatnosti domene.

WHOIS zaštita privatnosti štiti podatke registranta zamjenjujući ih detaljima proxy poslužitelja. Korisnici Hostingera dobivaju ovu pogodnost besplatno. Omogućena je za sve nedavno kupljene domene i može se uključiti putem hPanela.

Da, možete koristiti naš WHOIS alat kako biste saznali tko je vlasnik imena domene potpuno besplatno. Štoviše, ne postoji ograničenje broja upita koje možete izvršiti, stoga slobodno potražite informacije o koliko god web stranica želite.

Provođenje WHOIS pretrage je jednostavno. Samo unesite ime domene ili web stranice u okvir za pretraživanje iznad i kliknite Traži. Alat će pretražiti javnu bazu podataka i prikazati vam prikupljene informacije u roku od nekoliko sekundi.

Svoje WHOIS podatke trebate stalno ažurirati kako biste bili u skladu s pravilima ICANN-a o vlasništvu nad domenom. To predstavlja pružanje točnih kontakt podataka putem kojih možete primati korespondenciju od svog registra domene.

Možete ih jednostavno ažurirati putem hPanela. Samo se trebate prijaviti i ažurirati odjeljak Domene.

Vlasnici imena domene se mogu prijaviti za WHOIS zaštitu privatnosti, a pružatelj domene će zamjeniti njihove informacije detaljima proxy servera.

Pružatelji domene također mogu sakriti neke informacije zbog lokalnih zakona o zaštiti podataka i privatnosti, npr. zbog GDPR-a.

Sva imena domena koja kupite preko Hostingera dolaze s besplatnom WHOIS zaštitom privatnosti - a možete je i aktivirati putem svog hPanel računa. Jednostavno slijedite naš vodič za aktivaciju WHOIS privatnosti i bit će postavljena za nekoliko minuta.

Imajte na umu da čak i bez aktivacije WHOIS zaštite privatnosti, vaši osobni podatci i kontakt informacije neće biti prikazani ukoliko ste domenu registrirali u EU.

Da, možete. Kada tražite domenu pomoću našeg alata, WHOIS rezultati pretrage pokazat će je li dostupna za kupnju. Ako jest, možete je odmah kupiti za svoju web stranicu.

Za više opcija i naprednih prijedloga, koristite naš Pretraživač domena!